Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Κάντε μόνες σας marble μανικιούρ και εντυπωσιάστε! [βίντεο]

Μήπως βαρεθήκατε να βάφετε τα νύχια σας με τον κλασικό τρόπο - περνώντας τα απλά με ένα μονόχρωμο βερνίκι - αλλά δεν έχετε...
φυσικό ταλέντο στο να φτιάχνετε μόνες σας περίτεχνα σχέδια;

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να απελπίζεστε, ούτε να καταθέσετε τα όπλα, καθώς μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μόνες σας μία εύκολη, αλλά εντυπωσιακή τεχνική, το αποτέλεσμα της οποίας θα το ζήλευε και η πιο... περίτεχνη μανικιουρίστα!

Ας δούμε καταρχήν τα υλικά που θα χρειαστείτε:  

- Τουλάχιστον 3 διαφορετικά χρώματα βερνίκι (κατά προτίμηση όχι αυτά που στεγνώνουν γρήγορα και καλό είναι τα χρώματα που θα επιλέξουμε να κάνουν αντίθεση μεταξύ τους για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα)

- Ένα διάφανο βερνίκι (τη λεγόμενη “βάση”) 

- Οδοντογλυφίδες 

- Ένα καθαρό μπολ 

- Νερό 

- Ασετόν 

- Μπατονέτες 

- Μία χαρτοπετσέτα

- Ειδικό λαδάκι για τα νύχια ή κανονικό λάδι

Τώρα που ξέρετε τα βασικά, ας δούμε πολύ αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Ξεβάψτε καλά τα νύχια σας με ασετόν και λιμάρετέ τα στο επιθυμητό σχήμα. 

Στη συνέχεια, πλύντε τα χέρια μας, απλώστε μία στρώση διάφανο βερνίκι (βάση) και περιμένετε να στεγνώσει.

2. Προετοιμάστε τον χώρο που θα χρησιμοποιήσετε, καλύπτοντάς τον με μία χαρτοπετσέτα (ή ό,τι άλλο σας βολεύει), προκειμένου να μην τον λερώσετε. 

Γεμίστε το μπολ με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανοίξτε τα τρία μανό για να τα έχετε έτοιμα, καθώς πήζουν πολύ γρήγορα από τη στιγμή που θα έρθουν σε επαφή με το νερό.

3. Και τώρα ήρθε η ώρα του διασκεδαστικού μέρους! (Από εδώ και κάτω, πρέπει να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε νύχι ξεχωριστά).

Χρώμα Νο 1: Προσθέτετε 2 σταγόνες μανό μέσα στο μπολ με το νερό. 

Αν το χρώμα κάτσει στον πάτο του μπολ αντί να δημιουργήσει έναν ημιδιαφανή κύκλο στην επιφάνεια του νερού, γεμίστε το μπολ με καθαρό νεράκι και προσπαθήστε ξανά. Είναι βασικό να θυμάστε ότι το πρώτο χρώμα που θα βάλετε στο μπολ, θα είναι το βασικό χρώμα των νυχιών σας, οπότε και θα φαίνεται περισσότερο από τα άλλα δύο.

Χρώμα Νο 2: Προσθέτετε 1 σταγόνα από το δεύτερο χρώμα επάνω στο πρώτο χρώμα που έχετε ήδη ρίξει στο μπολ με το νερό (θα πρέπει να σχηματιστεί ένας μικρότερος κύκλος πάνω στον προηγούμενο).

Χρώμα Νο 3: Επαναλαμβάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε με το δεύτερο χρώμα. Το τελικό αποτέλεσμα, θα είναι τρεις ομόκεντροι κύκλοι διαφορετικού χρώματος στην επιφάνεια του νερού.

4. Περάστε τα νύχια μας γύρω από τη βάση τους με το ειδικό λαδάκι (ή με λίγο μαγειρικό λάδι) έτσι ώστε να αφαιρεθεί εύκολα το χρώμα από αυτή την περιοχή μετά την όλη διαδικασία.

5. Πάρτε μια οδοντογλυφίδα και με γρήγορες κινήσεις “χαράξτε” τα χρώματα μέσα στο μπολ, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα βασικό σχέδιο (καλό είναι, για αρχή τουλάχιστον,  να “χαράξετε” απαλά έναν σταυρό - όπως όταν κόβουμε τη βασιλόπιτα - και μετά να τραβήξετε περιμετρικά διαγώνιες ή κάθετες  γραμμές ως το κέντρο του σχεδίου. Αν πάλι έχετε όρεξη, μπορείτε να πειραματιστείτε  κατά πώς ορίζει η φαντασία σας).

6. Βουτήξτε κάθε νύχι ξεχωριστά μέσα στο νερό και με μια καθαρή οδοντογλυφίδα κάνετε κυκλικές κινήσεις γύρω από το νύχι, έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά  τα χρώματα. 

Καλό είναι να περιστρέψετε πρώτα την οδοντογλυφίδα μερικές φορές πριν βγάλετε το νύχι σας από το νερό, καθώς έτσι το υπόλοιπο χρώμα που έμεινε στο μπολ θα τυλιχτεί επάνω της και δεν θα πασαλειφτείτε με επιπλέον χρώμα γύρω από το νύχι.

7. Βρέξτε μια μπατονέτα με ασετόν και καθαρίστε προσεκτικά τις περιοχές γύρω από το νύχι που έχουν λερωθεί.

Αν προσπαθήσετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία για πρώτη φορά, καλό είναι να έχετε αρκετή υπομονή και χρόνο στη διάθεσή σας και να προσπαθήσετε να το διασκεδάσετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας βοηθήσει περαιτέρω να δημιουργήσετε τα δικά σας  πρωτότυπα και μοναδικά σχέδια!


Διαβάστε επίσης:

Αποκτήστε εντυπωσιακά νύχια με την τεχνική "Dripping"

Πώς να φροντίσετε τα βερνίκια νυχιών για να έχετε πάντα τέλειο μανικιούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου