Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Πώς να φροντίσετε τα βερνίκια νυχιών για να έχετε πάντα τέλειο μανικιούρ

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να φροντίζει να διατηρεί τα χέρια και το μανικιούρ της σε άριστη κατάσταση...

και τα βερνίκια νυχιών, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες προκειμένου να ενισχύσουν την "εικόνα", αποτελούν μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας.

Τα βερνίκια νυχιών πιστεύεται ότι εφευρέθηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα πριν από 5.000 χρόνια. Μάλιστα, το μέσο μήκος των νυχιών των γυναικών της αριστοκρατίας εκείνης της εποχής ήταν 25 εκατοστά (!) ως ένδειξη της θέσης που κατείχαν στην κοινωνία.

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς, ότι ο πλούτος τους ήταν τόσο μεγάλος που δεν χρειαζόταν να εργάζονται με τα χέρια τους για να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά, αντίθετα, τα χρησιμοποιούσαν καθαρά και μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, οι πρώτες γυναίκες που άρχισαν να βάφουν τα νύχια τους δεν ήταν οι Κινέζες, αλλά οι Αιγύπτιες, οι οποίες, περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν, έτριβαν χέννα στα νύχια τους για να τα διακοσμήσουν. 

Στην αρχαία Αίγυπτο και στην αρχαία Κίνα, μάλιστα, η διακόσμηση των χεριών και των νυχιών ήταν ένδειξη του πλούτου και της υψηλής κοινωνικής θέσης.

Στην αρχαία Ρώμη, από την άλλη, οι γυναίκες διακοσμούσαν τα νύχια τους με ένα μίγμα ζωικού λίπους και αίματος.
rdplsh 6-1-2013 
Και φτάνουμε στη σύγχρονη εποχή, όπου τα βερνίκια νυχιών και όλες οι ποικιλίες τους έχουν καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας καλλυντικών.

Πλέον, όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτου κοινωνικής θέσης, βάφουν τα νύχια τους. Λίγες, ωστόσο, γνωρίζουν πώς μπορούν να φροντίσουν τα βερνίκια νυχιών,  φροντίζοντας, κατ' επέκταση, τα χέρια και τα νύχια τους:

- Καταρχήν, είναι πολύ εύκολο να διακρίνουμε ένα παλιό βερνίκι νυχιών από ένα καινούριο, καθώς, κατά την εφαρμογή τους, τα πολυκαιρισμένα βερνίκια αφήνουν μικρές φυσαλίδες ή ορατά ίχνη από το πινελάκι επάνω στα νύχια.

- Ένα πολύ σημαντικό μέτρο για τη φροντίδα των βερνικιών, σύμφωνα με τους αισθητικούς, είναι να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. 

Εξίσου σημαντικό, επίσης, είναι να διατηρείται ο "λαιμός" του κάθε μπουκαλιού καθαρός, προκειμένου να σφραγίζει σωστά και να εμποδίζεται η μετάβαση του αέρα στο εσωτερικό του.

- Κατά την εφαρμογή του βερνικιού στα νύχια μας, θα πρέπει να ξεκινάμε από το κέντρο του νυχιού και, στη συνέχεια, να σέρνουμε το πινελάκι προς τη βάση και έπειτα προς την κορυφή του νυχιού. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τις πλευρές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

- Καλό θα ήταν να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε να στεγνώσει πλήρως το βερνίκι από μόνο του. 

Πολλές γυναίκες φυσάνε αέρα στα νύχια τους για να τα βοηθήσουν να στεγνώσουν πιο γρήγορα, ωστόσο αυτό μπορεί να δημιουργήσει φυσαλίδες επάνω στην επιφάνεια του βερνικιού και να χαλάσει τη λάμψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου