Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Πώς να επαναφέρετε τη μάσκαρα που έχει πήξει στην υγρή της μορφή

Όπως γνωρίζουμε οι περισσότερες από εμάς, όποτε ανοιγοκλείνουμε το βουρτσάκι της μάσκαρα, εισχωρεί αέρας, με αποτέλεσμα...

η μάσκαρα να στεγνώνει, να πήζει και να σβολιάζει πάνω στις βλεφαρίδες μας, δημιουργώντας αντιαισθητικά κομματάκια και κόμπους.

Σας έχω, όμως, ευχάριστα νέα! Αν η μάσκαρα είναι σχετικά καινούρια, τότε υπάρχουν τρόποι να την επιδιορθώσετε.

Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά οπωσδήποτε, είναι να καθαρίσετε το βουρτσάκι της μάσκαρα. Προσοχή: μη χρησιμοποιήσετε νερό, απλά σκούπισε το με μια πετσέτα, ώστε να απομακρύνετε τα όποια υπολείμματα.

Για να επαναφέρετε τη μάσκαρα στην υγρή μορφή της, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

- Τοποθετήστε τη μάσκαρα (κλειστή) μέσα σε νερό, το οποίο μόλις ξεκίνησε να βράζει και αφήστε τη να βράσει για 3 λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε την από το νερό και αφήστε τη να κρυώσει. Με το βράσιμο η μάσκαρα θα έχει υγροποιηθεί.

- Προσθέστε 1-2 σταγόνες ελαιόλαδο στη μάσκαρα και ανακατέψτε καλά με το βουρτσάκι. Θα διαπιστώσετε ότι με αυτό το κόλπο, η μάσκαρα θα μαλακώσει ξανά και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά. Προσέξτε, ωστόσο, να μη βάλετε πολλή ποσότητα ελαιόλαδου, γιατί έτσι θα καταστρέψετε τη σύστασή της και θα είναι για πέταμα.

- Ένας άλλος τρόπος να επαναφέρετε τη μάσκαρά σας σε υγρή μορφή, είναι προσθέτοντας 1-2 σταγόνες Coca Cola.

Ναι, καλά ακούσατε! Η σύσταση του δημοφιλούς αναψυκτικού φαίνεται ότι βοηθάει αποτελεσματικά τη μάσκαρα να υγροποιηθεί και να γίνει σαν καινούργια. Φυσικά, όπως και παραπάνω, μην υπερβάλετε στην ποσότητα αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τελείως τη μάσκαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου