Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Πώς να βάζετε σωστά το κονσίλερ σας

Θέλετε να κρύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας ή να καλύψετε τυχόν σημάδια στο πρόσωπό σας; 

Αν βάλετε κονσίλερ πριν μακιγιαριστείτε...

θα καταφέρετε να κάνετε τα παραπάνω με μεγάλη ευκολία.

Αν συνδυαστεί με ένα καλό foundation, το κονσίλερ μπορεί να κρύψει τις ατέλειες του δέρματος και να δώσει φωτεινότητα και λάμψη στο πρόσωπό σας. 

Είναι, ωστόσο, σημαντικό να ξέρετε να εφαρμόζετε το κονσίλερ σωστά, αλλιώς μπορεί να καταλήξετε να τονίσετε τις ατέλειες του προσώπου σας αντί να τις καλύψετε.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση κονσίλερ για το δέρμα σας. Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να επιλέξετε ένα κονσίλερ με απόχρωση έναν τόνο πιο ανοιχτή από αυτή του δέρματός σας.

Υπάρχουν πολλά είδη κονσίλερ διαθέσιμα στην αγορά, όπως, για παράδειγμα, κονσίλερ σε μορφή κρέμας, σε μορφή πούδρας και σε στικ. 

Αν έχετε ξηρό δέρμα, τότε είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό κονσίλερ σε μορφή κρέμας. 

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, προτιμήστε ένα κονσίλερ σε μορφή πούδρας ή στικ. 

Αν πάλι, έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα υποαλλεργικό, μη φαγεσωρογόνο (η υφή του να μη φράζει τους πόρους) κονσίλερ.

Πριν εφαρμόσετε το κονσίλερ, προετοιμάστε το δέρμα σας πλένοντας το πρόσωπό σας και, στη συνέχεια, βάζοντας μια ενυδατική κρέμα. Επιτρέψτε στην κρέμα να απορροφηθεί από το δέρμα σας για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν συνεχίσετε.  

Προσοχή! Αν χρησιμοποιείτε υγρό foundation, εφαρμόστε το πριν το κονσίλερ. Αν το foundation σας είναι σε μορφή πούδρας, εφαρμόστε το αφού πρώτα βάλετε το κονσίλερ.

Για να απλώσετε το κονσίλερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα σφουγγαράκι ή τα δάχτυλά σας. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε κι ένα λεπτό πινελάκι ή μπατονέτες. 

Βάλτε λίγη ποσότητα στην παλάμη σας και απλώστε το ταμποναριστά στις περιοχές που επιθυμείτε. Στη συνέχεια, περάστε το και με ένα σφουγγαράκι για να απλωθεί καλύτερα.

Αν θέλετε να βάλετε κονσίλερ επάνω σε ουλές, πρέπει να το απλώσετε  με κυκλικές κινήσεις για καλύτερη κάλυψη, ενώ όταν το απλώνετε κάτω από τα μάτια σας, περάστε το ταμποναριστά με ένα σφουγγαράκι για να απλωθεί πιο σωστά.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 «εντολές» του κραγιόν

Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα καλλυντικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου