Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Μικρά μυστικά για να δείχνετε πιο όμορφη στις φωτογραφίες

Σε περίπτωση που η φωτογένεια δεν είναι από τα μεγαλύτερά σας ατού δε χρειάζεται ούτε να απελπίζεστε, αλλά ούτε και να αποφεύγετε τον φωτογραφικό φακό...

καθώς θα σας αποκαλύψω μερικά χρήσιμα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να δείχνετε πολύ καλύτερα στις φωτογραφίες και θα σας προτρέψουν να απαθανατίζετε τις αξέχαστες στιγμές της ζωής σας χωρίς φόβο!

- Πώς να αποφύγετε το διπλοσάγονο

Ο πιο σημαντικός παράγοντας προς αποφυγήν του διπλοσάγονου είναι η θέση της κάμερας. Ο φακός πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας ή ακόμα ψηλότερα.

Εάν, ωστόσο, χρειαστεί, ένα καλό κόλπο είναι να λυγίσετε τα γόνατά σας σε περίπτωση που είστε πιο ψηλοί από τον φωτογράφο. Διαφορετικά, μπορείτε να καθίσετε σε μια καρέκλα και να κοιτάξετε ψηλά προς την κάμερα.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το σαγόνι σας προεξέχει περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο λαιμός σας είναι πιο μακρύς.

- Στρίψτε το κεφάλι σας

Αν στρίψετε ελαφριά το κεφάλι σας σε μία γωνία ¾, θα δείχνετε σαφώς πιο γοητευτικοί στις φωτογραφίες. Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα αν έχετε μεγάλα ή πεταχτά αυτιά.

- Δεν αρκεί απλά να χαμογελάτε

Αν πάρετε ένα ψεύτικο, συγκρατημένο χαμόγελο, το πιο πιθανό είναι να δείχνετε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι αν δε χαμογελούσατε καθόλου.

Θυμηθείτε ένα αστείο ανέκδοτο, σκεφτείτε κάτι ή κάποιον που σας κάνει χαρούμενους – οτιδήποτε, τέλος πάντων, μπορεί να φέρει ένα αυθόρμητο χαμόγελο στα χείλη σας.

- Εξαφανίστε τα κόκκινα μάτια

Ακριβώς πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, στρέψτε το βλέμμα σας σε κάποια πηγή φωτός (προσοχή: όχι στον ήλιο!)

Αυτή η κίνηση θα συρρικνώσει τις κόρες των ματιών σας κι έτσι θα μειωθεί η περίπτωση να φαίνεστε σαν τον μακρινό συγγενή του Κόμη Δράκουλα!

Πολλά μοντέλα, μάλιστα, στις φωτογραφήσεις χρησιμοποιούν την εξής τεχνική: έχουν τα μάτια τους κλειστά και όταν ακούσουν το πρόσταγμα του φωτογράφου, τα ανοίγουν πλατιά.

- Ιδανικό μακιγιάζ

Το φλας της μηχανής πολλές φορές μπορεί να δείχνει εμάς τις γυναίκες χλωμές – γεγονός, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε το μακιγιάζ μας.

Για να δείχνουν τα δόντια σας κάτασπρα, διαλέξτε ένα κραγιόν λίγο πιο φωτεινό απ’ ό,τι φοράτε συνήθως, ενώ για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας ή για να δείχνει πιο μικρή η μύτη σας, χρησιμοποιήστε σε αυτή την περιοχή έναν τόνο πιο σκούρο make-up.

- Πάρτε μία πόζα

Αν θέλετε να δείχνετε πιο λεπτές, ζητήστε από τον φωτογράφο να σας τραβήξει από μια ψηλότερη από εσάς γωνία, έτσι ώστε η προσοχή να επικεντρώνεται στο πρόσωπό σας. 

Βάλτε, επίσης, το ένα πόδι πίσω από το άλλο και στρίψτε τους ώμους σας έτσι ώστε να είναι σε διαφορετική γωνία από το κεφάλι σας.

Είναι πολύ βασικό να θυμάστε ότι η κίνηση είναι ο σύμμαχός σας!

Τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς και γελάστε, αφήστε την προσωπικότητά σας να λάμψει και θα ξαφνιαστείτε από το πόσο πιο φωτογενείς θα δείχνετε!

Διαβάστε επίσης:

Τα πιο... κακόγουστα λάθη ομορφιάς και πώς να τα αποφύγετε

Χρησιμοποιήστε τη βαζελίνη για την ομορφιά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου