Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα καλλυντικά σας

Αν χρησιμοποιούμε λογικά και τακτικά τα καλλυντικά μας, θα κρατήσουν πολύ καιρό. 

Αν όμως, τα χρησιμοποιούμε απρόσεκτα και απρογραμμάτιστα...
μπορεί το δέρμα μας να ερεθιστεί ή να μολυνθεί από τα βακτηρίδια που ενδέχεται να δημιουργηθούν ακόμη και μέσα στο καλύτερο προϊόν.

Τα καλλυντικά που φτιάχνουμε μόνες μας, κρατάνε μόνο μερικές ημέρες και πρέπει πάντα να διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ τα  τυποποιημένα διαρκούν πολύ καιρό αρκεί να τα προσέχουμε.

Τα καλλυντικά που βασίζονται σε λιπαρές ουσίες (κρέμες, μέικ-απ, σκιές ματιών, ρουζ για μάγουλα και χείλια, γαλακτώματα), είναι ευαίσθητα στην μόλυνση όταν μένουν ανοιχτά και όταν χρησιμοποιούνται με βρώμικα δάχτυλα, ενώ τα καλλυντικά σε σκόνη ή με βάση το οινόπνευμα είναι πολύ ανθεκτικά.  Όταν ένα προϊόν αρχίζει να αλλοιώνεται, να αποχρωματίζεται, να στεγνώνει και να σκληραίνει, θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε.

Αν θέλουμε λοιπόν, να χρησιμοποιούμε σωστά τα προϊόντα ομορφιάς μας, θα πρέπει να ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:
  • Η θερμότητα, το φως κι η υγρασία βλάπτουν γενικά τα προϊόντα ομορφιάς και ιδιαίτερα τα αρώματα, γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζουμε να είναι καλά κλεισμένα και να τα φυλάμε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
  • Όλα τα καλλυντικά υπόκεινται σε οξείδωση (μόλυνση από την επαφή με το οξυγόνο του αέρα). Βέβαια, όσα περιέχουν ειδικά συντηρητικά κινδυνεύουν λιγότερο. Εκείνα που κυκλοφορούν σε βάζα είναι πιο ευαίσθητα από αυτά που μπαίνουν σε σωληνάρια. Μετά τη χρήση, το καπάκι ή το κάλυμμα ασφαλείας θα πρέπει να τοποθετούνται προσεκτικά ώστε να εμποδίζεται η εισχώρηση αέρα, σκόνης και βακτηριδίων στο προϊόν.
  • Βασική, επίσης, προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς. Αν τα δανείζουμε σε άλλες γυναίκες, ενδέχεται να τα γεμίσουν μικρόβια με τα δάχτυλα τους. Επιπλέον, δε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα δείγματα που έχουν για κοινή χρήση τα καταστήματα καλλυντικών, καθώς τα μάτια και το δέρμα μας είναι ευαίσθητες περιοχές και μπορεί να τους δημιουργήσουμε προβλήματα.
  • Όσον αφορά τα καλλυντικά σε κρέμα, είναι καλύτερα να τα αλείφουμε με καθαρά δάχτυλα παρά με πινέλα, βουρτσάκια και σφουγγάρια, γιατί τα βακτηρίδια και τα μικρόβια κολλάνε στα λιπαρά κατάλοιπα που μένουν επάνω τους. 
  • Πρέπει να αλλάζουμε τα πινέλα μας κάθε χρόνο, ενώ τα βουρτσάκια και τα σφουγγάρια κάθε 6 μήνες. 
  • Ιδιαίτερα ευαίσθητο στα μικρόβια προϊόν είναι η μάσκαρα. Γι’ αυτό τον λόγο, πρέπει να βιδώνουμε το δοχείο αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε το βουρτσάκι και να μην τη χρησιμοποιούμε πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου